Visserligen kostar det lite extra men att beställa komplett flytthjälp är otroligt bekvämt. För företag är det mycket vanligt eftersom målet är att verksamheten inte ska påverkas av flytten. Privatpersoner är däremot mer priskänsliga och försöker generellt genomföra större delen av flytten själv.

Från nedmontering till färdig lägenhet

Enklaste och smidigaste lösningen vid flytt är att beställa komplett flytthjälp. Det är inte alltid en flyttfirma kan erbjuda samtliga tjänster så ta dig tid att kontakta flera företag för att se vad de kan erbjuda. Det är helt klart enklast om samma företag tar hand om alla tjänsterna.

Efter att du godkänt deras offert ger du dem dina nycklar och går till jobbet, åker till vänner eller åker på semester. Nu sker följande.

Först packar de ner hela bohaget i flyttlådor. Möbler monteras ner så att de lätt kan bäras ut från lägenheten och transporteras. Har du gett instruktioner om speciellt dyra föremål eller att växter inte tål kyla kommer detta köras separat och alltså inte packas i lastbilen.

När allt är packat i lastbilen körs detta till din nya adress hos https://flyttfirmaimalmö.se/. Även nycklarna hit har du gett ut. Alternativt en fullmakt som innebär att de får hämta nycklarna hos mäklaren så att de kan ta sig in och packa upp allt.

Möbler monteras, wi-fi installeras och lådorna packas upp till viss del. Framförallt kan mattor läggas ut, porslin ställas in i köket och lampor hängas upp. Det bästa är om du i förväg har noterat på varje lampa i vilket rum du vill att de ska sättas upp.

Medan personal från din flyttfirma gör ordning allt med montering och uppackning tar annan personal itu med flyttstädningen. Det är mycket vanligt att man får städgaranti på detta. Det betyder att städningen utförs till att du eller fastighetsägaren är nöjd.

Skulle du behöva magasinera något under ett par månader ordnas även detta av din flyttfirma. Ofta har de egna lagerlokaler till detta ändamål. Alternativt har de samarbete med företag inom magasineringsbranschen.

Fördelar med komplett flytthjälp

Att få komplett flytthjälp från en flyttfirma har flera fördelar. Enda nackdelen är väl priset.

  • Från början till slut

Du behöver inte bry dig alls i flytten. Möjligtvis bara träffa denna flyttfirma en gång för att gå igenom vad som ska flyttas, magasineras och i vilka rum nya möblerna ska monteras upp. Ha gärna en karta över din nya lägenhet för att därigenom kunna förklara tydligare.

  • Säkerhet från ett företag

Istället för att ha kontakt med flera olika företag så behövs bara kontakt med ett enda. En säkerhet både gällande garanti, försäkring och allmänna frågor.