De flesta tror att om man jobbar på städfirma så har man utomatiskt dålig lön, detta stämmer i vissa fall om det är en oseriös städfirma men om man jobbar på en seriös firma så har man ungefär en lön på 21 000 kronor i månaden och då behöver man inte ens utbildning inom området. Yrket ska alltås egentligen inte klassas som lågavlönat så som det gör idag.

För asylsökande
När det kommer till asylsökande och andra som inte är födda i Sverige och inte kan språket är det väldigt svårt att få jobb i Sverige. Har man dock valt att söka sig till en städfirma så är chansen att få jobb mycket högre, man behöver inte kunna prata med folk för att göra ett fint jobb.

Ett viktigt jobb som ingen vill betala för
För att en städfirma ska kunna klara av att ge de anställda så mycket som 21 000 kronor i månaden så måste de ta själigt betalt för de tjänsterna som de erbjuder. Tyvärr så är det inte många som är beredda att betala dessa belopp då de anser att de är en tjänst som man helst inte ska betala för mycket för. Det är stor konkurrens bland företagen och även en städfirma har utgifter i företaget så folk som anlitar en städfirma måste ha det i åtanke och se vad som faktiskt ingår i priset.

En städfirma tjänar ungefär bara 4% i vinst av de inkomsterna de får, det är extremt lite och många går inte runt på det på grund av de höga personalkostnaderna. Dessutom så tar det väldigt lång tid att utbilda de nya anställda som en städfirma på http://flyttstädningsfirmaimalmö.se tar in. Oftast är det nyanlända utan utbildning i botten alls, det kan ta så lång tid som upp till 6 månader och det går mycket pengar på detta. Det hade inte varit några problem om omkostnaderna för en anställd hade varit så hög och om det inte fanns så många oseriösa firmor där ute som pressar priserna till max så det inte går att konkurrera med vettiga priser.

En städfirma går med 4% i vinst och sen kräver ofta myndigheter och kunder att de ska tänka på miljön, ha bra bilar, lokaler, certifieringar, utbildad personal mm. Att driva en städfirma idag är näst intill omöjligt med alla de kostnader man har i relevans till det som folk vill betala för tjänsterna.

Det måste ske en förändring i samhället på synen om de som driver en städfirma och vad tjänsterna faktiskt är värda att betala för, vill man ha det gratis så kan man städa själv.