En städfirma har blivit anmäld för att ha gjort ett riktigt dåligt jobb hos en person som ville ha hjälp med flyttstäd från sin städfirma. Det var den Allmäna reklamationsnämnden som tog emot anmälan och personen beskriver det som om att det inte var särskilt bra städat alls.

Det var i november som detta skulle äga rum och den städfirma beställaren hade anlitat skulle ha 4000 kronor för flyttstädet. När den städfirma som var anlitad hade tagit emot klagomålet så ville dom göra om jobbet för att göra det bättre men de sa att de inte ville träffa personen som hade beställt. När den städfirma som skulle göra om jobbet kom till lägenheten för att utföra det så blev det inte alls en rolig stämning mellan parterna, det är var beställaren sa i anmälan om den städfirma det gällde.

Beställaren fick ingen ny flyttstäd av den städfirma hen valt utan fick städa sin lägenhet själv. När Allmänna reklamationsnämnden fick anmälan av städfirmor så beskrevs det som att det bara hade torkats av lite damm här och där. När den flyttfirma det gällde fick chansen att svara så förklarade dom det så att det inte fanns något vatten att använda sig av och därför så var det svårt att utföra arbetet som dom skulle.

En städfirma ska utföra alla sorters moment i en flyttstäd och städa väldigt grundligt och genomgående. Beställanren upplevde att detta inte var fallet för den städfirma hen valt. Kylen och frysen var fortfarande väldigt smutsiga, det var fullt av tandkrämsfläckar i badrummet och även spindelnät kunde synas lite här och där. I garberoberna låg det gamla smulor och spisen var full av ingrodd mat.

Efter att ha haft en dust med den städfirma de anlitat så fick de städa själva och det tog ett rejält tag innan dom fick det så rent att det var beboligt för att vara sitt nya hem. Beställaren vill nu ha tillbaka sina pengar från den städfirma som utfört det knappa arbetet. Att göra det jobb som den städfirma dom valt gjorde hade inte alls tagit lång tid, anledningen till att dom hade beställt flyttstäd är för att man inte orkar göra allt det jobbet i så pass lång tid och så noga som krävs och ingår i en flyttstäd.

Nu varnar dom att man ska granska sin städfirma så att man verkligen kan lita på att dom kommer göra ett bra jobb och be om pengarna tillbaka om ni inte är nöjda.