Det är en hel del saker du bör beakta när du ska välja en flyttfirma för din flytt. Eftersom en flytt ofta behöver genomföras inom ett kort tidsintervall är det viktigt att flyttfirman du anlitar arbetar effektivt och är professionella flyttare. Det finns ofta inte speciellt mycket tid för tjafs och komplikationer. Därför är det viktigt att du känner stor tillförlitlighet till din flyttfirma. 

Använd RUT-avdraget! 

Eftersom du kan använda RUT-avdraget när du anlitar en flyttfirma och spara en del pengar är det inget du vill gå miste om! Faktum är att du kan få kostnaden för flytthjälpen halverad – vilket är pengar du kan lägga på annat. Se till att flyttfirman du anlitar inkluderar RUT-avdraget i offerten så att du får en rättvis bild av vad priset för tjänsten kommer landa på. Om det inte står inkluderat på offerten bör du fråga din flyttfirma om det. 

Vänd dig till en flyttfirma med försäkring 

En trygghet med att anlita professionell flytthjälp är att dina saker är försäkrade under flytten. Alla seriösa flyttfirmor i branschen erbjuder sina kunder försäkring. Det innebär att du blir ersatt om något går sönder under flytten. Självklart bör du förvänta dig att din flyttfirma hanterar dina ägodelar med försiktighet, men olyckor kan inträffa och då är det bra att ha en försäkring på plats. Be om att få se ett försäkringsbevis innan du anlitar en flyttfirma så du kan vara säker på att ha detta grundläggande skydd. 

Prissättningen kan variera 

Om du tar in offerter från flera olika flyttfirmor för att jämföra priser bör du vara medveten om att prissättningen kan se olika ut för olika företag, se tips på flyttfirmor. I vissa fall kan du vara med och påverka hur prissättningen ser ut. De flesta flyttfirmor brukar ha ett timpris. Efter slutförd flytt räknar de ihop antal arbetade timmar och fakturerar dig utifrån det. I vissa fall kan du få ett fast pris som inkluderar alla tjänster du tidigare bestämt att du behöver. Att jämföra priserna mellan olika flyttfirmor kan därför vara lite klurigt om det använder sig av olika prissättningar. 

Låna flyttkartonger från flyttfirman 

För att packa inför flytten behöver du införskaffa flyttkartonger på ett eller annat sätt. För att slippa behöva köpa flyttkartonger kan du i många fall låna flyttkartonger från din flyttfirma! I många fall kan du låna flyttkartonger helt gratis i samband med köp av flyttjänster. På så sätt slipper du behöva köpa flyttkartonger och hitta någonstans att förvara dem till nästa flytt. Din flyttfirma tar hand om allt. 

Magasinering vid behov 

Om du har saker som du inte vill flytta med till din nya bostad men inte heller vill göra dig av med kan magasinering vara lösningen för dig. Många flyttfirmor hjälper sina kunder med magasinering. Om du har behov av magasinering kan det vara smart att ta med det i beräkningen när du väljer flyttfirma. Välj en flyttfirma som kan hjälpa dig med magasinering likaväl som övriga flyttjänster. 

Packa smart 

Oavsett vilken flyttfirma du väljer att anlita bör du länge mycket tid på att packa på ett smart och genomtänkt sätt. Tänk på att inte packa för tungt och att skydda dina ömtåliga saker. Om saker går sönder på grund av att du inte packat på rätt sätt kan det vara så att du inte blir ersatt vid skada. Om du inte har tid för att packa dina saker erbjuder många flyttfirmor packhjälp.