Att renovera badrummet som barnfamilj kan vara riktigt besvärligt. Badrummet är oerhört viktigt och används många gånger under en dag. Genom att planera badrumsrenoveringen kan ni underlätta tiden som arbetet håller på väldigt mycket.

Renovera under semestern

Det absolut enklaste är att göra en badrumsrenovering under semestern. Vi anlitar hantverkare som renoverar badrummet medan ni är på Kanarieöarna, i husvagnen eller i sommarstugan. Ni har tillgång till vatten, samtidigt som firman i lugn och ro kan arbeta. Det går snabbare för byggfirman att renovera och det är naturligtvis mycket bekvämare för er. Medan ni njuter av att äta gott och bada, så blir ert badrum som nytt. Det är klokt att ta i beräkning att en renovering tar lite längre tid än man från början planerat. Därför är det bättre att åka iväg två veckor eller längre än bara en vecka. Dock kan en vecka också göra stor skillnad. Om ni har levt i en renovering under ett par dagar, då kommer det vara mycket skönt att få åka iväg. Sedan kommer ni tillbaka och ser hur arbetet gått framåt.

Anlita helentreprenad

För att arbetet ska gå snabbare kan ni anlita en firma med helentreprenad som badrumsrenoveringmalmö.nu eller en firma som har kontakt med andra hantverkare. Målet är dels att du själv ska slippa ringa runt till olika hantverkare, dels att arbetet ska gå snabbare och smidigare.

Planera renoveringen

Det flesta barnfamiljer som renoverar badrummet måste dock leva i renoveringen. Ju mer ni planerar i förväg, desto lättare kommer det att gå. Har ni en extra toalett kommer det att hjälpa mycket. Kommer ni inte att kunna använda toaletten under ett par timmar eller en dag är det klokt att ni åker iväg någonstans. Aldrig blir barn så kissnödiga som när det är långt till närmaste toalett. Det största problemet brukar dock vara att duscha och tvätta. Förutom att höra med släkt och vänner kan ni använda badhuset. Det går också att tvätta av sig i köket. Det kan vara klokt att minska på träning och liknande aktiviteter som kräver dusch under den tiden, såvida inte ni/barnen kan duscha på idrottshallen, ridskolan eller hos en kompis.

Rätt tid

Under en badrumsrenovering blir livet väldigt opraktiskt. Det kan lätt bli stressande att inte kunna använda badrummet som ni är vana. Därför är det smart att planera in när under året som det blir bäst för er att renovera badrummet. Ni bör inte göra renoveringen i december såvida ni inte ska resa bort under jul,. Tänk också igenom era jobb. Har någon av er extra mycket att göra under en viss tid eller månad under året på jobbet? Försök också att undvika den tiden om det är möjligt. Det bästa är naturligtvis sommartid när ni är på semester.