Om man är anställd på ett större kontor eller rent av äger företaget kan det förekomma att kontoret måste flyttas. Den nuvarande lokalen kanske är för liten, eller så ska den användas till något annat. Men på ett kontor finns en hel del saker och det kan vara jobbigt för de anställda att flytta allt. Då kan en lösning vara att titta på vilka flyttfirmor som ordnar kontorsflytt. 

 

Fördelar med att anlita flyttfirmor för kontorsflytten 

Det finns flera fördelar med att anlita en flyttfirma för kontorsflytten. De är proffs på att packa och därmed kan antalet kartonger som behöver användas minska. Flyttfirmor packar snabbt, och de kan hjälpa till med montering av möbler, uppackning och en hel del annat. När det gäller själva flytten får den inte ta för lång tid eftersom kontoret då har verksamheten nere. Man förlorar med andra ord pengar när det inte går att sköta arbetet. 

 

Flyttfirmor är seriösa och de ser till att allt följer med till det nya kontoret. En stor fördel är att sakerna är försäkrade. Om en dator går sönder i flytten, eller om något försvinner får företaget ersättning. 

 

Utför alla flyttfirmor kontorsflytt? 

Nej, det är inte alla flyttfirmor som utför kontorsflytt som http://flyttfirmaimalmö.se/. Det kan dock vara klokt att fråga. Några lokala flyttfirmor kan trots allt ta på sig uppdraget även om de inte annonserar om det. En kontorsflytt innebär mycket arbete och om kontoret är stort kan flytten ta flera dagar att utföra. Det är inte säkert att alla firmor har möjlighet att utföra arbetet just när kontoret kan hålla stängt. Att vara ute i god tid när det gäller att finna flyttfirmor kan alltså vara bra. 

 

Hur mycket kostar det? 

Hur mycket det kostar att utföra en kontorsflytt kan variera. I några fall kan man få en offert med fast pris från flyttfirman, i andra fall får man betala per timme. Det brukar variera något beroende på hur stort kontoret är. Om det är en flytt som beräknas ta flera dagar är en offert med fast pris något att leta efter, likaså om kontoret ska flyttas en längre sträcka. Be alltid om att få offerten på skrift. Då kan flyttfirman inte ändra priset senare. En offert är inte bindande för den som vill anlita flyttfirman men däremot måste firman hålla sig till det överenskomna priset. I regel är dock offerter bara giltiga under en viss tid vilket kan vara bra att hålla koll på. 

 

Hur går en kontorsflytt till? 

En kontorsflytt kan gå till på lite olika sätt. I de flesta fall kommer flyttfirman till kontoret för att packa ner alla saker. Sedan börjar transporten. Ofta tas möbler som är urpackade med först. Det gör att man kan börja packa upp snabbt efter flytten. Ofta är flyttfirmans personal uppdelad för att utföra olika arbetsuppgifter som till exempel packning, montering, uppackning, möblering och liknande. På så sätt kommer kontoret snabbare i ordning och arbetet kan återupptas.